کارتوگرافی چیست: (تعریف کارتوگرافی)

ساخت وبلاگ

کارتوگرافی'>کارتوگرافی کلمه ای فرانسوی است که ازدوبخش کارتو و گراف تشکیل شده است.در فرانسوی کارتو به معنای نقشه و گراف هم گرافیکی است که برای نقشه استفاده می شود که در مجموع به معنای تهیه ی نقشه با گرافیک مخصوص با شرایط و ضوابط خاص یا بصورت معمول به معنای زیبا سازی نقشه است.

کاربرد کارتوگرافی در نقشه برداری و یا دیگر رشته ها:

میتوان گفت کارتوگرافی در همه ی رشته های مهندسی مورد استفاده است چون بدون آن، نقشه ی ما هیچ جلوه ای برای ارائه و تفهیم به کارفرما ندارد. در اصل ما با ساده سازی، گویا کردن و زیبایی درک آسانی از نحوه استفاده نقشه برای اشخاص دیگر فراهم می کنیم.

پس تنها راه ارائه ی نقشه به بهترین شکل و زیباترین حالت، کارتوگرافی است.

ضرورت آموزش کارتوگرافی برای نقشه بردارها یا تمامی حوزه ها:

معمولا افرادی که نقشه برداری زمینی انجام می دهند،صرفا به دلیل زمان بر بودن و نداشتن تخصص در مباحث گرافیکی ورود نمی کنند. ولی یادگیری کارتوگرافی برای نقشه بردارها و یا دیگر حوزه های نقشه برداری باعث بهبود عملکرد آنها حین برداشت و تهیه ی نقشه و در نظر گرفتن نکات لازم برای کارتوگراف، و کارتوگرافی بهتر نقشه می شود.

ضمن اینکه افراد میتوانند به صورت تخصصی کارتوگرافی را یاد بگیرند و نقشه تهیه کنند، همینطور با یادگیری آن، با در نظر گرفتن المان ها و نکات ضروری و لازم، در تهیه ی نقشه ی بهتر و گویاتر به کارتوگراف کمک کنند.

یادگیری کارتوگرافی در موارد مختلف برای کارفرما ها نیز الزامی است. چرا که با توجه به چند موضوعی بودن رشته ی نقشه برداری (معماری، شهرسازی، باستان شناسی و…) قواعد و قوانینی موجود است که در تمامی نقشه ها اجرا می شود. برای مثال لیبل گذاری یا سیمبولوژی کردن و…

بعضی لیبل ها نشان دهنده ی نوع نقشه است و با شناخت این علم شما میتوانید با دیدن هر لیبل خاص، سریعا نوع نقشه را تشخیص دهید.

دید کلی یا یادگیری تخصصی:

کارتوگرافی در رشته های مختلف متفاوت است.برای مثال کارتوگرافیستی که در حوزه ی معماری فعالیت می کند لزوما احتیاجی به یادگیری نقشه برداری ندارد. پس برای یادگیری تخصصی، ابتدا باید گرایش و زمینه ی فعالیت خود را مشخص کنید.

باید به این نکته توجه کرد که کارتوگرافی علم تهیه نقشه است، درهر حوزه ای که فعالیت می کنید و یا برداشت اطلاعات دارید این علم کاربرد دارد و صرفا برای نقشه های توپوگرافی استفاده نمی شود.

بصورت کلی قوانینی که در تمامی نقشه ها عمومیت دارند، می باید توسط کارتوگرافیست ها فراگرفته شود و دوستانی که قصد دارند وارد بحث تخصصی کارتوگرافی شوند، یادگیری بحث تخصصی را منوط بر رشته ی کاربردی و فعالیت خود انتخاب کنند.

پس یادگیری این علم، برای تمامی افرادی که در رشته هایی مثل نقشه برداری، معماری،شهرسازی،باستان شناسی،مرمت بناهای تاریخی و دیگر رشته های فنی مهندسی، برای داشتن دید بازتری نسبت به موضوع، ضروری است.

سطح آموزش و اطلاعات کلی رشته های فنی مهندسی درباره ی کارتوگرافی:

متاسفانه مبحث کارتوگرافی باتوجه به اهمیت بسیار زیاد آن، کمتر مورد توجه قرار گرفته است، در واقع کارتوگرافی بهترین و دقیق ترین راه برای ارائه ی اطلاعات است.

پس ارائه ی کار به کارفرما به شیوه ای که تمامی اطلاعات دقیق منتقل شود از اهمیت زیادی برخوردار است که ما به این وسیله میتوانیم به بهترین نحو ممکن، اطلاعات برداشت شده را ارائه کنیم.

نرم افزارهای کارتوگرافی برای ویرایش نقشه:

نرم افزار های بسیاری در مبحث کارتوگرافی وجود دارند که همه ی آنها بر پایه وکتور هستند. مثل نرم افزارهای اتودسک در رشته های نقشه برداری و معماری، نرم افزار آرک جی آی اس که در مباحث شهرسازی و نقشه برداری بسیار اهمیت دارد.

نرم افزارهایی مثل AutoCAD ، Civil 3D ،AutoCAD map و ArcGIS برای کارتوگرافی در تمامی گرایش ها استفاده می شود.

+ نوشته شده در نهم اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت ۱۲:۱ ق.ظ توسط منصورغفارزاده ( بنبایی)  | 

استان شناسی...
ما را در سایت استان شناسی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : banbaey بازدید : 4 تاريخ : سه شنبه 18 ارديبهشت 1403 ساعت: 13:01